Upper West Side Combo

The owners of this prewar apartment on the Upper West Side of Manhattan wanted to combine two dark and tightly configured units into a single unified space. StudioLAB was challenged with the task of converting the existing arrangement into a large open three bedroom residence. The previous configuration of bedrooms along the Southern window wall resulted in very little sunlight reaching the public spaces. Breaking the norm of the traditional building layout, the bedrooms were moved to the West wall of the combined unit, while the existing internally held Living Room and Kitchen were moved towards the large South facing windows, resulting in a flood of natural sunlight. Wide-plank grey-washed walnut flooring was applied throughout the apartment to maximize light infiltration. A concrete office cube was designed with the supplementary space which features walnut flooring wrapping up the walls and ceiling. Two large sliding Starphire acid-etched glass doors close the space off to create privacy when screening a movie. High gloss white lacquer millwork built throughout the apartment allows for ample storage. LED Cove lighting was utilized throughout the main living areas to provide a bright wash of indirect illumination and to separate programmatic spaces visually without the use of physical light consuming partitions. Custom floor to ceiling Ash wood veneered doors accentuate the height of doorways and blur room thresholds. The master suite features a walk-in-closet, a large bathroom with radiant heated floors and a custom steam shower. An integrated Vantage Smart Home System was installed to control the AV, HVAC, lighting and solar shades using iPads.

Idee per una cucina a L moderna con ante lisce, ante in legno bruno, top in quarzo composito, paraspruzzi blu, elettrodomestici da incasso e paraspruzzi con lastra di vetro —  Houzz
Argomenti correlati alla foto
Ci sono 8 domande su questa foto

I commenti degli utenti:

webuser_695920296
Tania lo ha aggiunto a Kitchen Ideas24 agosto 2021

Lower height bench on b’fast bar?

santana63
Marta Camargo lo ha aggiunto a Jacobson's - Singer Island16 luglio 2021

2 level counter so we can add bar stool

Foto con colori simili
Candid
bulthaup b3 im Zentrum des Wohnens
Open Plan Handleless Kitchen
Appartamento nel cuore di Iseo
kitchen
Penthouse in legno - 150 mq
Lake Minnetonka Equestrian Gables
O'Brien Harris Clean and Contemporary Kitchen
Italia
Personalizza la mia esperienza utilizzando cookie

Continuando, accetto che il gruppo Houzz utilizzi cookie o tecnologie simili al fine di ottimizzare i suoi prodotti e servizi, fornirmi contenuti rilevanti e personalizzare la mia esperienza. Per saperne di più.