Bronx Box - communal

This urban infill prefab is located at the foot of the Throgs Neck Bridge on Eastchester Bay in the Bronx. The Bronx Box is a modified version of the double-decker, 2-story bar typology with an additional storage ‘saddle bag’, containing built in cabinets along the length of the house.

Given the narrow lot, the design aims to celebrate the constraints of its zoning envelope; the site’s set backs, height limitations, and flood plain requirements yield a compact footprint while still featuring off-street parking, a small patch of green, and an expansive roof deck with stunning views of the bay beyond.

The first floor is compact and contains a wall of storage running the length of the floor. An open living, dining and kitchen area is organized in a linear manner and opens out onto an elevated deck. Exterior stairs are the full width of the house and lead down to the pier that juts out into the bay. The second floor mimics the linear organization of the first and a wall of storage as well, but two bedrooms and two bathrooms occupy the rest of the space. The master bedroom features its own fireplace and balcony while a structural glass skylight allows for natural light into the internal bathroom. A metal clad roof bulkhead was carefully sculpted within the zoning restrictions and provides access to an expansive roof deck providing 360º views of the bay and surrounding neighborhood.

The house is clad in cement board with cedar accents and Ipe wood decks to keep maintenance issues at a minimum. Given that the home’s modern aesthetic builds from the existing colors, textures, and diverse qualities within the surrounding urban fabric, it has been accepted as another unique personality within the neighborhood.


Architects: Joseph Tanney, Robert Luntz
Project Architect: John Kim
Manufacturer: Simplex Industries
Project Coordinator: Jason Drouse
Engineer: Lynne Walshaw P.E., Greg Sloditskie
Contractor: Northbrook Contracting Corp.
Photographer: © RES4, © Laurie Lambrecht

Esempio di un soggiorno moderno con pareti beige —  Houzz
Argomenti correlati alla foto
Non ci sono domande su questa foto

I commenti degli utenti:

alan_lnu97
Alan Lnu lo ha aggiunto a Wish List10 marzo 2018

the paper lantern between the windows

vernlewis2
Vee Franklin lo ha aggiunto a vernlewis2's Ideas23 gennaio 2016

Love the paint color in this room.

klwilliams
klwilliams lo ha aggiunto a Doors21 marzo 2014

like the open frames in sliders. Prob too pricey

Foto in Bronx Box

Foto con colori simili
1745 Wazee #5G
Burt Residence
Andalusian Custom Home
White Rock Residence
Transitional Project 1
Glenleigh Modern Family Room
Fairfield Hacienda
Vancouver Special
Italia
Personalizza la mia esperienza utilizzando cookie

Continuando, accetto che il gruppo Houzz utilizzi cookie o tecnologie simili al fine di ottimizzare i suoi prodotti e servizi, fornirmi contenuti rilevanti e personalizzare la mia esperienza. Per saperne di più.