Weiss House

In the early 50s, Herbert and Ruth Weiss attended a lecture by Bauhaus founder Walter Gropius hosted by MIT. They were fascinated by Gropius’ description of the ‘Five Fields’ community of 60 houses he and his firm, The Architect’s Collaborative (TAC), were designing in Lexington, MA. The Weiss’ fell in love with Gropius’ vision for a grouping of 60 modern houses to be arrayed around eight acres of common land that would include a community pool and playground. They soon had one of their own.The original, TAC-designed house was a single-slope design with a modest footprint of 800 square feet. Several years later, the Weiss’ commissioned modernist architect Henry Hoover to add a living room wing and new entry to the house. Hoover’s design included a wall of glass which opens to a charming pond carved into the outcropping of granite ledge.

After living in the house for 65 years, the Weiss’ sold the house to our client, who asked us to design a renovation that would respect the integrity of the vintage modern architecture. Our design focused on reorienting the kitchen, opening it up to the family room. The bedroom wing was redesigned to create a principal bedroom with en-suite bathroom. Interior finishes were edited to create a more fluid relationship between the original TAC home and Hoover’s addition. We worked closely with the builder, Patriot Custom Homes, to install Solar electric panels married to an efficient heat pump heating and cooling system. These updates integrate modern touches and high efficiency into a striking piece of architectural history.

Esempio di un ingresso o corridoio minimalista con pareti bianche, pavimento in ardesia, pavimento grigio, pareti in mattoni e pareti in legno —  Houzz
Argomenti correlati alla foto
Non ci sono domande su questa foto

I commenti degli utenti:

katietstewart
Katie Stewart lo ha aggiunto a Entryway3 marzo 2022

Bright sight lines + stone +brick+wood combo

Foto in Weiss House

Foto con colori simili
Sunset Overlook
Квартира с мозаичным панно
Hall/Kitchen/Stairs
Квартира 30 квадратных метров на петроградской стороне.
casa Brescia
URBANE NEUINTERPRETATION MIT WEITBLICK
Horn Renovation w/ Bernard Decosse Architect Inc
Manhattan Penthouse
Italia
Personalizza la mia esperienza utilizzando cookie

Houzz utilizza cookie e tecnologie simili per personalizzare la mia esperienza, fornire contenuti per me rilevanti e migliorare i prodotti e i servizi di Houzz. Premendo su "Accetta", acconsento all'utilizzo dei cookie, descritto ulteriormente nell'Informativa sui cookie. Posso rifiutare i cookie non necessari cliccando su "Imposta le preferenze".