Classic Contemporary Orangery Kitchen | Ashurst House

The key design goal of the homeowners was to install “an extremely well-made kitchen with quality appliances that would stand the test of time”. The kitchen design had to be timeless with all aspects using the best quality materials and appliances. The new kitchen is an extension to the farmhouse and the dining area is set in a beautiful timber-framed orangery by Westbury Garden Rooms, featuring a bespoke refectory table that we constructed on site due to its size.

The project involved a major extension and remodelling project that resulted in a very large space that the homeowners were keen to utilise and include amongst other things, a walk in larder, a scullery, and a large island unit to act as the hub of the kitchen.

The design of the orangery allows light to flood in along one length of the kitchen so we wanted to ensure that light source was utilised to maximum effect. Installing the distressed mirror splashback situated behind the range cooker allows the light to reflect back over the island unit, as do the hammered nickel pendant lamps.

The sheer scale of this project, together with the exceptionally high specification of the design make this kitchen genuinely thrilling. Every element, from the polished nickel handles, to the integration of the Wolf steamer cooktop, has been precisely considered. This meticulous attention to detail ensured the kitchen design is absolutely true to the homeowners’ original design brief and utilises all the innovative expertise our years of experience have provided.

Immagine di un'ampia cucina tradizionale con lavello stile country, ante lisce, ante grigie, top in quarzite, elettrodomestici in acciaio inossidabile e pavimento in pietra calcarea —  Houzz
Argomenti correlati alla foto
Non ci sono domande su questa foto

I commenti degli utenti:

ehans
ehans lo ha aggiunto a 1033- kitchen organization24 febbraio 2019

Wall niche in diagonal hallway for keys, phone chargers, beach badges?

webuser_6939543567213649
Leila L lo ha aggiunto a Идеи пользователя webuser_693954356721364912 luglio 2018

Использование бокового пространства

Foto con colori simili
Michele's Kitchen Renovation
Chichester Residence
Colgate
Ashton Woods Pontevedre Model at Fiddler's Creek
Ibiza House
Colgate
bulthaup b3 kitchen - English Riviera
My Houzz: Family Renovates a 1963 Eichler to Make It Their Own
Italia
Personalizza la mia esperienza utilizzando cookie

Continuando, accetto che il gruppo Houzz utilizzi cookie o tecnologie simili al fine di ottimizzare i suoi prodotti e servizi, fornirmi contenuti rilevanti e personalizzare la mia esperienza. Per saperne di più.