Agave Entry

The original main entrance to this mid-century modern home was a mere afterthought. There was no direct path from the sidewalk to the front door. You either squeezed past parked cars in the driveway or trudged over a rutted lawn and ducked under a prickly ornamental tree to reach the front landing. Plus, during winter rains, water gushed from the corner downspout, across the narrow landing, and poured down into the garage. In 2010 I redesigned the entire front yard with several key fixes in mind.

First, out went the lawn and the dense ornamental tree. Next, storm runoff was redirected underground to a gravel catch basin and channeled beneath the sidewalk to the street. Finally, the front landing was leveled and extended to allow access from two directions. Now the main entry carries you down a wide concrete path past a giant Octopus Agave (Agave vilmoriniana) and a flower bed full of specimen plants from the Berkeley Botanical Garden to a simple redwood threshold. A single step up takes you to the exposed aggregate landing where you meet the original stairs and tangerine-toned front door.

Photo: mwelschmeyer

Foto di un ingresso o corridoio minimalista —  Houzz
Argomenti correlati alla foto
Non ci sono domande su questa foto

Foto in Agave Entry

Foto con colori simili
Квартира 190 м2 в Екатеринбурге
Olney Project
Chic Hacienda
Pierhouse Brooklyn
The Statement House
Cape Dutch Modern
Городские джунгли. Прихожая с гардеробом.
The Gatekeepers Cottage
Italia
Personalizza la mia esperienza utilizzando cookie

Houzz utilizza cookie e tecnologie simili per personalizzare la mia esperienza, fornire contenuti per me rilevanti e migliorare i prodotti e i servizi di Houzz. Premendo su "Accetta", acconsento all'utilizzo dei cookie, descritto ulteriormente nell'Informativa sui cookie. Posso rifiutare i cookie non necessari cliccando su "Imposta le preferenze".