Upper West Side Combo

The owners of this prewar apartment on the Upper West Side of Manhattan wanted to combine two dark and tightly configured units into a single unified space. StudioLAB was challenged with the task of converting the existing arrangement into a large open three bedroom residence. The previous configuration of bedrooms along the Southern window wall resulted in very little sunlight reaching the public spaces. Breaking the norm of the traditional building layout, the bedrooms were moved to the West wall of the combined unit, while the existing internally held Living Room and Kitchen were moved towards the large South facing windows, resulting in a flood of natural sunlight. Wide-plank grey-washed walnut flooring was applied throughout the apartment to maximize light infiltration. A concrete office cube was designed with the supplementary space which features walnut flooring wrapping up the walls and ceiling. Two large sliding Starphire acid-etched glass doors close the space off to create privacy when screening a movie. High gloss white lacquer millwork built throughout the apartment allows for ample storage. LED Cove lighting was utilized throughout the main living areas to provide a bright wash of indirect illumination and to separate programmatic spaces visually without the use of physical light consuming partitions. Custom floor to ceiling Ash wood veneered doors accentuate the height of doorways and blur room thresholds. The master suite features a walk-in-closet, a large bathroom with radiant heated floors and a custom steam shower. An integrated Vantage Smart Home System was installed to control the AV, HVAC, lighting and solar shades using iPads.

Ispirazione per una sala da pranzo aperta verso il soggiorno moderna —  Houzz
Argomenti correlati alla foto
Ci sono 8 domande su questa foto

I commenti degli autori di Houzz:

saradeeppdesign
DEEPP | Architecture Art&design lo ha aggiunto a Quali Luci Rendono il Tuo Soggiorno Più Conviviale?2 maggio 2016

Il fulcro del soggiorno è la zona del divano, che necessita due tipi di illuminazione differenti: delle luci indirette riflesse o diffuse che mettono in evidenza tutto lo spazio e una luce di cortesia per leggere o guardare la televisione.

I commenti degli utenti:

carolyn_frost2567
Carolyn Frost lo ha aggiunto a Idea book To Share With Redesign10 settembre 2021

Realizing I like a wide plank wood floor

sedmikraska37
Amy K lo ha aggiunto a Living Room29 giugno 2021

Place where Bench and shelves meet

nana_nubi
Nana Nubi lo ha aggiunto a Nana's Ideas27 maggio 2021

statement wall with dining built in. Will it work for us ?

Foto con colori simili
Residenza Privata, Milano
edge
Cabin in Finland
House Meaden - designer leisure & homes : Architect: Andrew Walton
Crest Court
Miami Ocean Getaway
New England Cottage
Kitchen Remodel
Italia
Personalizza la mia esperienza utilizzando cookie

Continuando, accetto che il gruppo Houzz utilizzi cookie o tecnologie simili al fine di ottimizzare i suoi prodotti e servizi, fornirmi contenuti rilevanti e personalizzare la mia esperienza. Per saperne di più.