CASA SULL' ALBERO
CASA SULL' ALBERO
RITMONIO
Foto della villa grigia contemporanea a due piani con rivestimento in vetro e tetto piano
Transitional Dining Room
Transitional Dining Room
Ispirazione per una piccola sala da pranzo chic con pareti bianche, nessun camino e pavimento grigio
Modern Farmhouse
Modern Farmhouse
Old Hillsboro Building Company
Esempio di una grande stanza da bagno padronale country con ante in stile shaker, ante grigie, vasca con piedi a zampa di leone, pareti bianche, pavimento grigio, top bianco, doccia ad angolo, pavimento in cemento, lavabo sottopiano e porta doccia a battente
SouthEnd RowHome Living
SouthEnd RowHome Living
ZeroEnergy Design
This renovated brick rowhome in Boston’s South End offers a modern aesthetic within a historic structure, creative use of space, exceptional thermal comfort, a reduced carbon footprint, and a passive stream of income. DESIGN PRIORITIES. The goals for the project were clear - design the primary unit to accommodate the family’s modern lifestyle, rework the layout to create a desirable rental unit, improve thermal comfort and introduce a modern aesthetic. We designed the street-level entry as a shared entrance for both the primary and rental unit. The family uses it as their everyday entrance - we planned for bike storage and an open mudroom with bench and shoe storage to facilitate the change from shoes to slippers or bare feet as they enter their home. On the main level, we expanded the kitchen into the dining room to create an eat-in space with generous counter space and storage, as well as a comfortable connection to the living space. The second floor serves as master suite for the couple - a bedroom with a walk-in-closet and ensuite bathroom, and an adjacent study, with refinished original pumpkin pine floors. The upper floor, aside from a guest bedroom, is the child's domain with interconnected spaces for sleeping, work and play. In the play space, which can be separated from the work space with new translucent sliding doors, we incorporated recreational features inspired by adventurous and competitive television shows, at their son’s request. MODERN MEETS TRADITIONAL. We left the historic front facade of the building largely unchanged - the security bars were removed from the windows and the single pane windows were replaced with higher performing historic replicas. We designed the interior and rear facade with a vision of warm modernism, weaving in the notable period features. Each element was either restored or reinterpreted to blend with the modern aesthetic. The detailed ceiling in the living space, for example, has a new matte monochromatic finish, and the wood stairs are covered in a dark grey floor paint, whereas the mahogany doors were simply refinished. New wide plank wood flooring with a neutral finish, floor-to-ceiling casework, and bold splashes of color in wall paint and tile, and oversized high-performance windows (on the rear facade) round out the modern aesthetic. RENTAL INCOME. The existing rowhome was zoned for a 2-family dwelling but included an undesirable, single-floor studio apartment at the garden level with low ceiling heights and questionable emergency egress. In order to increase the quality and quantity of space in the rental unit, we reimagined it as a two-floor, 1 or 2 bedroom, 2 bathroom apartment with a modern aesthetic, increased ceiling height on the lowest level and provided an in-unit washer/dryer. The apartment was listed with Jackie O'Connor Real Estate and rented immediately, providing the owners with a source of passive income. ENCLOSURE WITH BENEFITS. The homeowners sought a minimal carbon footprint, enabled by their urban location and lifestyle decisions, paired with the benefits of a high-performance home. The extent of the renovation allowed us to implement a deep energy retrofit (DER) to address air tightness, insulation, and high-performance windows. The historic front facade is insulated from the interior, while the rear facade is insulated on the exterior. Together with these building enclosure improvements, we designed an HVAC system comprised of continuous fresh air ventilation, and an efficient, all-electric heating and cooling system to decouple the house from natural gas. This strategy provides optimal thermal comfort and indoor air quality, improved acoustic isolation from street noise and neighbors, as well as a further reduced carbon footprint. We also took measures to prepare the roof for future solar panels, for when the South End neighborhood’s aging electrical infrastructure is upgraded to allow them. URBAN LIVING. The desirable neighborhood location allows the both the homeowners and tenant to walk, bike, and use public transportation to access the city, while each charging their respective plug-in electric cars behind the building to travel greater distances. OVERALL. The understated rowhouse is now ready for another century of urban living, offering the owners comfort and convenience as they live life as an expression of their values. Eric Roth Photo
Noe Valley
Noe Valley
Brady Construction Inc
Foto di una camera matrimoniale nordica con pareti bianche, parquet chiaro e pavimento beige
Modern Mountain Home
Modern Mountain Home
Transition State
Immagine di una cameretta per bambini minimal con pareti bianche, pavimento in legno massello medio e pavimento marrone
Lake House Minnesota
Lake House Minnesota
Gridley + Graves Photographers
Gridley + Graves Photographers BeDe Design
Ispirazione per un cucina con isola centrale country con lavello stile country, ante con riquadro incassato, ante blu, elettrodomestici colorati e parquet scuro
Our Custom Homes
Our Custom Homes
Faye Crowe Architect LLC
Idee per una grande cucina stile rurale con ante con riquadro incassato, ante in legno bruno, elettrodomestici in acciaio inossidabile, top in granito, paraspruzzi multicolore, paraspruzzi con piastrelle a listelli, pavimento in travertino e pavimento beige
Modern Tuscan Estate
Modern Tuscan Estate
Perello Design & Build
Daniel Gonzolaz
Esempio della facciata di una casa contemporanea con rivestimento in stucco
Lake O'Brien 1 - Exterior Lakeside
Lake O'Brien 1 - Exterior Lakeside
Lands End Development - Designers & Builders
Foto della facciata di una casa verde rustica a due piani con rivestimento in legno
Logan
Logan
Carter Inc
Immagine di uno studio classico con pareti bianche
Walnut Street Complete Renovation
Walnut Street Complete Renovation
LaBella Associates, PC
We added a new window and Cedar Beams in the Master Bedroom
Ispirazione per una camera matrimoniale contemporanea di medie dimensioni con pareti bianche, parquet chiaro, nessun camino e pavimento marrone
Pensacola Waterfront
Pensacola Waterfront
Sprague Construction
Immagine di un ingresso o corridoio tradizionale con una porta in legno scuro
The Historic Home
The Historic Home
Carter & Company
The Historic Home lies at the heart of Michael Carter’s passion for interior design. Well versed in the academics of period architecture and antiques, Carter continues to be called on to bring fresh and inspiring ideas to historic properties that are undergoing restoration or redecoration. It is never the goal to have these homes feel like museums. Instead, Carter & Company strives to blend the function of contemporary life with design ideas that are appropriate – they respect the past in a way that is stylish, timeless and elegant.
Wye River Estate
Wye River Estate
Pyramid Builders
Photography: Jay Stearns Interior Designer: Frederike Hecht
Foto di una cucina ad U mediterranea con ante con bugna sagomata, ante con finitura invecchiata e elettrodomestici da incasso
Lawrence Park Ravine House
Lawrence Park Ravine House
Jillian Aimis Architect
Tom Arban
Idee per la facciata di una casa grande grigia contemporanea a due piani con rivestimento in pietra e tetto piano
The Parker Family Tahoe Lakefront Compound
The Parker Family Tahoe Lakefront Compound
SANDBOX
Family Room overlooking Lake Tahoe with glass doors to large deck. Large custom stone fireplace. Custom arched trusses and light fixtures above. (c) SANDBOX and Vance Fox
Private Residence
Private Residence
Jennifer Michele LLC
Gibeon Photography
Immagine di una cucina stile rurale con ante in stile shaker, ante in legno bruno, paraspruzzi grigio, elettrodomestici in acciaio inossidabile e parquet scuro
The Six Branches
The Six Branches
Edgell Building, Inc.
Esempio di una grande sala da pranzo rustica con pareti bianche, parquet scuro, camino bifacciale e cornice del camino in pietra
Traditional Entry
Traditional Entry
Immagine di un piccolo corridoio chic con una porta in vetro, pareti bianche, pavimento con piastrelle in ceramica e una porta singola
Scopri su Houzz la più vasta collezione di foto e idee per: Telaio finestra in legno. Sfoglia 1.057 foto sul tema e lasciati ispirare per il tuo prossimo progetto.
Italia
Personalizza la mia esperienza utilizzando cookie

Continuando, accetto che il gruppo Houzz utilizzi cookie o tecnologie simili al fine di ottimizzare i suoi prodotti e servizi, fornirmi contenuti rilevanti e personalizzare la mia esperienza. Per saperne di più.