NASHVILLE RESIDENCE

Architect: Blaine Bonadies, Bonadies Architect
Photography By: Jean Allsopp Photography

“Just as described, there is an edgy, irreverent vibe here, but the result has an appropriate stature and seriousness. Love the overscale windows. And the outdoor spaces are so great.”

Situated atop an old Civil War battle site, this new residence was conceived for a couple with southern values and a rock-and-roll attitude. The project consists of a house, a pool with a pool house and a renovated music studio. A marriage of modern and traditional design, this project used a combination of California redwood siding, stone and a slate roof with flat-seam lead overhangs. Intimate and well planned, there is no space wasted in this home. The execution of the detail work, such as handmade railings, metal awnings and custom windows jambs, made this project mesmerizing.

Cues from the client and how they use their space helped inspire and develop the initial floor plan, making it live at a human scale but with dramatic elements. Their varying taste then inspired the theme of traditional with an edge. The lines and rhythm of the house were simplified, and then complemented with some key details that made the house a juxtaposition of styles.

The wood Ultimate Casement windows were all standard sizes. However, there was a desire to make the windows have a “deep pocket” look to create a break in the facade and add a dramatic shadow line. Marvin was able to customize the jambs by extruding them to the exterior. They added a very thin exterior profile, which negated the need for exterior casing. The same detail was in the stone veneers and walls, as well as the horizontal siding walls, with no need for any modification. This resulted in a very sleek look.

MARVIN PRODUCTS USED:
Marvin Ultimate Casement Window

Foto di un ampio vialetto d'ingresso chic esposto a mezz'ombra nel cortile laterale con pavimentazioni in pietra naturale —  Houzz
Argomenti correlati alla foto
Ci sono 7 domande su questa foto

I commenti degli utenti:

webuser_794251409
Utente-794251409 lo ha aggiunto a Moritz Road6 agosto 2022

Like the portico and the walkway above it

Foto con colori simili
Golfers Paradise
Highlands #2
Timeless Elegance
Hilltop Retreat
Bespoke Kota Blue Limestone Paving
Lake Geneva, WI Residence (A)
Italian Garden Design Estates
Project 164
Italia
Personalizza la mia esperienza utilizzando cookie

Houzz utilizza cookie e tecnologie simili per personalizzare la mia esperienza, fornire contenuti per me rilevanti e migliorare i prodotti e i servizi di Houzz. Premendo su "Accetta", acconsento all'utilizzo dei cookie, descritto ulteriormente nell'Informativa sui cookie. Posso rifiutare i cookie non necessari cliccando su "Imposta le preferenze".