From Little Things

Clever re-configuration was integral in the transformation of this generic apartment kitchen into a generous, ‘house-sized’ entertaining area. The lightbulb moment was to ‘waste’ space in order to create more – by pulling the kitchen joinery forward, a previously blank wall and awkwardly sized cupboards became an expanse of sleek, maximised storage, with deep drawers and built-in elements. The new kitchen system allowed us to treat the whole 5.3m wide apartment as ‘kitchen’, giving the clients – serious cooks and entertainers – a 2.5m island bench, that simultaneously works as a partition between the kitchen and dining/living areas. The cooktop was liberated from the back wall, finding a new position that allows the cook to interact with guests without turning around. Bathed in Corian, the rangehood merges seamlessly into the splashback, bench tops and sides, creating a visual and tactile flow from one area to another.

From this island bench ‘cockpit’, a beautiful expanse of new oak, engineered-timber floors stretches out into the dining and living areas, continuing up and around the re-configured ‘snug’ that houses the study. The rich warmth of this private space offsets the sleek whiteness of the kitchen and living areas, and allows for privacy while retaining visual connection to the other spaces.

Small spaces can be fantastic, and maximizing the functionality of every component in this home was a satisfying challenge.

Photography: Nexus Designs

Ispirazione per una cucina a L moderna con ante lisce, ante bianche, elettrodomestici in acciaio inossidabile, pavimento in legno massello medio, isola, pavimento beige e top bianco —  Houzz
Argomenti correlati alla foto
Non ci sono domande su questa foto

I commenti degli utenti:

zoe_knight55
Zoe Knight lo ha aggiunto a Zoe's Ideas1 ottobre 2020

Sleek entertainers kitchen. Good storage

antarctic_icelady
Mich Ant lo ha aggiunto a Antarctic's Ideas2 luglio 2020

DO NOT LIKE!! Too much white, too sterile.

webuser_714848421
Elke Saeys lo ha aggiunto a My ideas23 giugno 2020

volledige kastenwand tot het plafond, rustig. mooi contrast met houten vloer

sheryl_hooley
Sheryl Hooley lo ha aggiunto a Shezza4913 giugno 2020

Cupboards extending over doorway

Foto con colori simili
kitchen
Happy place
MAISON DOMBISTE
Sterling Road Residence
Classic Painted Bespoke Kitchen | The Old Forge House, Hertfordshire
PRES DU MARCHE LA CHAPELLE
Open Dining & Kitchen Spaces
Sunnyvale Modern Kitchen
Italia
Personalizza la mia esperienza utilizzando cookie

Continuando, accetto che il gruppo Houzz utilizzi cookie o tecnologie simili al fine di ottimizzare i suoi prodotti e servizi, fornirmi contenuti rilevanti e personalizzare la mia esperienza. Per saperne di più.