Family home re-invented

This house, once owned by HG Wells, is located on the Berkshire/Buckinghamshire border. It was built at the end of the 19th century and has been extended many times by a number of previous owners. As a consequence it has a number of different room styles as some rooms from the original house have fireplaces, pillars and floors from when it was built, whilst other more recent additions have the proportions of a modern home. It was important to recognize this and give the rooms their character whilst maintaining the feeling of a complete home.
In the interior design scheme, we used colour to define areas and create warmth in the north facing rooms and more neutral colours in the large lounge and kitchen. The lounge and kitchen were south facing and benefited from large sash windows and doors with views on to a beautiful garden. These two living areas are separated by an unusual hall arrangement so they don’t feel as if they are competing. The north facing rooms are for occasional use such as the formal dining room, whilst the south facing rooms are used daily. It is important when planning your interior design scheme to think about how a room is used and when during the day as this can influence strongly the desired look.

Idee per un soggiorno chic —  Houzz
Argomenti correlati alla foto
Non ci sono domande su questa foto
Foto con colori simili
West Brookline
Loft living room/art wall
ASCOTT ESTATES
Bespoke bulthaup living
210 Creek Back Street
Newport Coast - Santa Barbara Style Home
Bluff Dale Full Home Renovation
Beach Style Living Room
Italia
Personalizza la mia esperienza utilizzando cookie

Continuando, accetto che il gruppo Houzz utilizzi cookie o tecnologie simili al fine di ottimizzare i suoi prodotti e servizi, fornirmi contenuti rilevanti e personalizzare la mia esperienza. Per saperne di più.