FALL CITY Renovation

The Fall City Renovation began with a farmhouse on a hillside overlooking the Snoqualmie River valley, about 30 miles east of Seattle. On the main floor, the walls between the kitchen and dining room were removed, and a 25-ft. long addition to the kitchen provided a continuous glass ribbon around the limestone kitchen counter. The resulting interior has a feeling similar to a fire look-out tower in the national forest. Adding to the open feeling, a custom island table was created using reclaimed elm planks and a blackened steel base, with inlaid limestone around the sink area. Sensuous custom blown-glass light fixtures were hung over the existing dining table. The completed kitchen-dining space is serene, light-filled and dominated by the sweeping view of the Snoqualmie Valley.
The second part of the renovation focused on the master bathroom. Similar to the design approach in the kitchen, a new addition created a continuous glass wall, with wonderful views of the valley. The blackened steel-frame vanity mirrors were custom-designed, and they hang suspended in front of the window wall. LED lighting has been integrated into the steel frames. The tub is perched in front of floor-to-ceiling glass, next to a curvilinear custom bench in Sapele wood and steel. Limestone counters and floors provide material continuity in the space.
Sustainable design practice included extensive use of natural light to reduce electrical demand, low VOC paints, LED lighting, reclaimed elm planks at the kitchen island, sustainably harvested hardwoods, and natural stone counters. New exterior walls using 2x8 construction achieved 40% greater insulation value than standard wall construction.

Photo: Benjamin Benschneider

Immagine di una piccola stanza da bagno padronale minimal con vasca freestanding, lavabo sottopiano, ante in stile shaker, ante in legno chiaro, top in pietra calcarea, doccia a filo pavimento, WC monopezzo, piastrelle in gres porcellanato e pavimento in gres porcellanato —  Houzz
Argomenti correlati alla foto
Non ci sono domande su questa foto

I commenti degli utenti:

maureen_russell5854850
Maureen Russell lo ha aggiunto a Catchoo's Master Bath20 gennaio 2020

Not sure if this bench works with your modern idea, but the idea of a bench in between the tub and vanity could work...

timelesskitchenandbathdesign
Paula Kennedy CMKBD lo ha aggiunto a Redmond Traditional Master Bath18 dicembre 2019

wood bench for the dressing bench

Foto con colori simili
Annapolis Plan at Victoria | Phoenix, AZ
bath
NYC Portfolio
センゴクハラ M邸
В гостях: Ремонт за три месяца в квартире для мамы и сына
Вилла в Краснодаре
Seven Oaks Showcase
Basement Spa Bath and Sauna
Italia
Personalizza la mia esperienza utilizzando cookie

Continuando, accetto che il gruppo Houzz utilizzi cookie o tecnologie simili al fine di ottimizzare i suoi prodotti e servizi, fornirmi contenuti rilevanti e personalizzare la mia esperienza. Per saperne di più.