FALL CITY Renovation

The Fall City Renovation began with a farmhouse on a hillside overlooking the Snoqualmie River valley, about 30 miles east of Seattle. On the main floor, the walls between the kitchen and dining room were removed, and a 25-ft. long addition to the kitchen provided a continuous glass ribbon around the limestone kitchen counter. The resulting interior has a feeling similar to a fire look-out tower in the national forest. Adding to the open feeling, a custom island table was created using reclaimed elm planks and a blackened steel base, with inlaid limestone around the sink area. Sensuous custom blown-glass light fixtures were hung over the existing dining table. The completed kitchen-dining space is serene, light-filled and dominated by the sweeping view of the Snoqualmie Valley.
The second part of the renovation focused on the master bathroom. Similar to the design approach in the kitchen, a new addition created a continuous glass wall, with wonderful views of the valley. The blackened steel-frame vanity mirrors were custom-designed, and they hang suspended in front of the window wall. LED lighting has been integrated into the steel frames. The tub is perched in front of floor-to-ceiling glass, next to a curvilinear custom bench in Sapele wood and steel. Limestone counters and floors provide material continuity in the space.
Sustainable design practice included extensive use of natural light to reduce electrical demand, low VOC paints, LED lighting, reclaimed elm planks at the kitchen island, sustainably harvested hardwoods, and natural stone counters. New exterior walls using 2x8 construction achieved 40% greater insulation value than standard wall construction.

Photo: Benjamin Benschneider

Esempio di una piccola stanza da bagno padronale contemporanea con ante in stile shaker, ante in legno chiaro, lavabo sottopiano, top in pietra calcarea, vasca freestanding, doccia a filo pavimento, piastrelle in gres porcellanato e pavimento in gres porcellanato —  Houzz
Argomenti correlati alla foto
Non ci sono domande su questa foto

I commenti degli utenti:

carter_surach
Carter Surach lo ha aggiunto a Our House 26 gennaio 2021

Lauren I like this bathroom design and colors

gmenefee
Grant Menefee lo ha aggiunto a Lake Josephine - City Desk Studio1 gennaio 2021

Pano views integrated in w vanity

mtbehrens
mtbehrens lo ha aggiunto a Bathrooms30 dicembre 2020

wood vanity cabinet with dark top

jdicarlo
jdicarlo lo ha aggiunto a Images for Laura30 novembre 2020

like tone of cabinets but prob prefer lighter counter. like feel of image overall

Foto con colori simili
Lake Toxaway
Фотосъемка интерьера квартиры на Проспекте Мира
contemporary house in bergen county NJ
Palm Desert Master Bath Remodel
Private Penthouse
Harrision Residence
Garden City Beach Home
Salt Lake City
Italia
Personalizza la mia esperienza utilizzando cookie

Continuando, accetto che il gruppo Houzz utilizzi cookie o tecnologie simili al fine di ottimizzare i suoi prodotti e servizi, fornirmi contenuti rilevanti e personalizzare la mia esperienza. Per saperne di più.