Ethridge Residence

Located on a small infill lot in central Austin, this residence was designed to meet the needs of a growing family and an ambitious program. The program had to address challenging city and neighborhood restrictions while maintaining an open floor plan. The exterior materials are employed to define volumes and translate between the defined forms. This vocabulary continues visually inside the home. On this tight lot, it was important to openly connect the main living areas with the exterior, integrating the rear screened-in terrace with the backyard and pool. The Owner's Suite maintains privacy on the quieter corner of the lot. Natural light was an important factor in design. Glazing works in tandem with the deep overhangs to provide ambient lighting and allows for the most pleasing views. Natural materials and light, which were critical to the clients, help define the house to achieve a simplistic, clean demeanor in this historic neighborhood.

Photography by Adam Steiner

Immagine di una cucina design con ante lisce e elettrodomestici in acciaio inossidabile —  Houzz
Argomenti correlati alla foto
Ci sono 4 domande su questa foto

I commenti degli utenti:

jane_myers89
Jane Myers lo ha aggiunto a jane_myers89's Ideas17 agosto 2018

Not sure about big hardware on upper cabinets

webuser_169737254
Utente-169737254 lo ha aggiunto a webuser_169737254's ideas15 agosto 2018

Floor looks like polished concrete like

pinar
pinar lo ha aggiunto a kitchen backsplash15 agosto 2018

Upper cabinet nook wrapped in outer cabinet color

Foto con colori simili
Kitchen Nook
River Hills
Гостиная-столовая
Jerome Village Lot 125
house in the Moscow region
Johannebergsgatan 30, Lorensberg
Contemporary Kitchen
411 Penthouse
Italia
Personalizza la mia esperienza utilizzando cookie

Continuando, accetto che il gruppo Houzz utilizzi cookie o tecnologie simili al fine di ottimizzare i suoi prodotti e servizi, fornirmi contenuti rilevanti e personalizzare la mia esperienza. Per saperne di più.