Cortona Exterior

This Westlake site posed several challenges that included managing a sloping lot and capturing the views of downtown Austin in specific locations on the lot, while staying within the height restrictions. The service and garages split in two, buffering the less private areas of the lot creating an inner courtyard. The ancillary rooms are organized around this court leading up to the entertaining areas. The main living areas serve as a transition to a private natural vegetative bluff on the North side. Breezeways and terraces connect the various outdoor living spaces feeding off the great room and dining, balancing natural light and summer breezes to the interior spaces. The private areas are located on the upper level, organized in an inverted “u”, maximizing the best views on the lot. The residence represents a programmatic collaboration of the clients’ needs and subdivision restrictions while engaging the unique features of the lot.

Built by Butterfield Custom Homes

Photography by Adam Steiner

Foto di una piscina contemporanea dietro casa —  Houzz
Argomenti correlati alla foto
Ci sono 13 domande su questa foto

I commenti degli utenti:

jamie_glandt
Jamie Glandt lo ha aggiunto a Backyard8 agosto 2021

Example of goal - luxury, levels, different areas

Foto con colori simili
Berkshire Residence
A Texas Home
Florida Residence
The Baybreeze Custom Home
Patel House
Custom Spas
Renovation II Modern
Greenwich French
Italia
Personalizza la mia esperienza utilizzando cookie

Continuando, accetto che il gruppo Houzz utilizzi cookie o tecnologie simili al fine di ottimizzare i suoi prodotti e servizi, fornirmi contenuti rilevanti e personalizzare la mia esperienza. Per saperne di più.